Ajax ondanks spreekkoren naar overwinning in Den Haag

17 januari 2016

Pro Shots
Bazoer en Younes tegen ADO

Ajax is zondagmiddag op de been gebleven in een vijandig Kyocera Stadion. Vooral Riechedly Bazoer moest het ontgelden en kreeg constant racistische liedjes naar zijn hoofd geslingerd. Door een knappe goal van Amin Younes werd het 0-1 tegen ADO Den Haag.

Laag tempo
Eerst maar eens naar het spelbeeld kijken. Ajax had in de 1e helft meer balbezit, maar kon door het lage tempo niet echt gevaarlijk worden. ADO probeerde wat met lange ballen. Het 1e en enige doelpunt viel vanuit het niets. Joël Veltman schoot de bal door de lucht van Younes, die na een knappe beweging de 0-1 maakte.

Bazoer
Vervolgens eisten de spreekkoren alle aandacht op. Een deel van de ADO-supporters had het voorzien op Bazoer, die zich moest weren tegen oerwoudgeluiden en andere beledigende teksten. Pas kort voor rust greep de stadionspeaker in. Het gejoel stopte niet en ging door in de 2e helft, eigenlijk tot het einde van de wedstrijd.

Kanon
In die 2e helft was ADO wat beter dan voor rust. Vooral de Ivoriaan Wilfried Kanon liet zich een paar keer leuk zien aan de linkerkant. In het Haags Kwartiertje kregen Mike Havenaar, Edouard Duplan en Timothy Derijck kansen op de gelijkmaker. Het bleef echter bij 0-1 en een nare nasmaak.