‘Ajax pakt de competitie én de beker, De Graafschap degradeert’

17 januari 2019

BSR/SOCCRATES

De Eredivisie begint dit weekend weer. Daarom vroegen dinsdag we om jullie voorspellingen voor de tweede helft van het seizoen. En vooral Ajax gaat knallen in 2019, denken jullie! De Graafschap moet zich zorgen gaan maken over het nieuwe jaar: volgens jullie degraderen zij uit de Eredivisie.


Wil je nog stemmen? Dat kan hierrrrr!

De kampioen
Ajax wordt volgens onze lezers kampioen in Nederland. Momenteel is de achterstand 2 punten op PSV, maar 55% van de stemmers denkt dat de Amsterdammers dat goedmaken. 42% denkt dat PSV in mei nog steeds de koploper is.

De nummer 18
Wie er degradeert? De Graafschap. Maar liefst 72% denkt dat de mannen uit Doetinchem het al op kunnen geven. NAC Breda (13%) zou eventueel ook nog laatste kunnen worden.

De topscorer
Luuk de Jong! De spits van PSV staat momenteel op 14 doelpunten, minimaal 2 meer dan elke andere speler. En niemand gaat hem meer inhalen, zo denkt 2/3e van onze lezers. En als er dan toch iemand is die 'm afpakt, is het Dusan Tadic (12%).

De assistenkoning
Steven Berghuis heeft momenteel 8 assists namens Feyenoord, maar de assistenkoning wordt hij niet. Hakim Ziyech (43%) is volgens jullie on fire in de tweede seizoenshelft. En anders Steven Bergwijn (24%) wel. Berghuis kreeg 'slechts' 14% van de stemmen.

De meeste clean sheets
André Onana staat momenteel op 11 clean sheets, eentje meer dan Jeroen Zoet. De doelman van Ajax heeft er aan het einde van het seizoen nog steeds het meeste, zo denkt 70% van de stemmers. Slechts 26% geeft Zoet nog een kans.

De bekerwinnaar
Na een lange droogte gaat Ajax weer eens prijzen pakken. En niet 1, maar meteen 2! Meer dan de helft van de stemmers denkt dat de Ajacieden de beker pakken. Feyenoord maakt met een kwart van de stemmen ook een goede kans op een nieuwe bekerzege.