Ajax pakt eerste prijs in 1834 dagen: Amsterdammers winnen bekerfinale van Willem II

Martijn Baars • 21:51, 05-05-2019 / Laatste Update: 09:58, 08-01-2024

Ajax heeft weer eens een prijs te pakken. Na 1834 dagen droogte in Amsterdam, pakte de club uitgerekend in het stadion van aartsrivaal Feyenoord de KNVB-beker. In de finale won de club redelijk simpel van Willem II: 4-0.

De eerste helft was een moeizame van beide clubs, met veel balverlies over en weer. Toch werd de ban halverwege gebroken door Ajax. Uit een corner vond Dusan Tadic de goed lopende Daley Blind, die binnenkopte: 1-0 Ajax.

In 3 minuten 2-0 voor

Nog geen 3 minuten later verdubbelde Ajax de score. Na een schitterende aanval vond Ziyech Klaas-Jan Huntelaar, die als een echte spits niet de bal afgaf, maar zelf keeper Wellenreuther passeerde: 2-0.

Huntelaar beslist de bekerfinale

Daarmee was het verzet van Willem II wel gebroken, ondanks dat de tweede helft begon met een stormloop van de Tilburgers. Een goal leverde het niet op, waarna Huntelaar met zijn tweede van de avond het duel in het slot gooide: 3-0.

Vuurwerkactie

Een smetje op de wedstrijd was de vuurwerkactie van de supporters van Ajax. Bij de eerste wissel van de wedstrijd (Ziyech eruit voor David Neres) ontvouwden de fans een spandoek met daarop 'Een kleurrijk seizoen' en ontstaken ze rookpotten in allerlei kleuren. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük kon niet anders dan het spel even stilleggen.

Ook Kristensen scoort

In het laatste kwartier liep Ajax nog uit naar 4-0. Na een mooie aanval legde Mazraoui de bal af op rechtsback Kristensen, die prima afwerkte in de lange hoek.