Zo ziet Ajax eruit als er alleen Amsterdammers zouden spelen

6 maart 2020

BSR/Orange Pictures
Ajax-alleen-Amsterdammers

Als puur Baskische ploeg staat Athletic Club in de finale van de Copa del Rey. Granada werd uitgeschakeld, waardoor dit speciale team haar 1e prijs sinds 1984 kan pakken. Maar hoe zou dat in Nederland eruit zien, een ploeg van alleen maar Amsterdammers? Sportnieuws neemt de proef op de som met de selectie van regerend lanskampioen: Ajax.


Zo ziet Ajax eruit met spelers die allemaal in Amsterdam zijn geboren (met dank aan Transfermarkt):

Keeper: Sergio Padt
Kenneth Vermeer zou ook kunnen, maar Padt is nog niet in de nadagen van zijn carrière en speelt wekelijks bij FC Groningen. Als 3e doelman is Robbin Ruiter (PSV) de beste optie.

Lees ook deel 2: Feyenoord met alleen Rotterdammers en deel 3, PSV met alleen Eindhovenaren

Linksback: Marvin Zeegelaar
De spoeling van Amsterdammers is voor Ajax dun op de positie van linksback. Marvin Zeegelaar is als speler van Udinese de beste optie, al kun je ook jeugdspeler Juan Familia-Castillo en zelfs Urby Emanuelson hier neerzetten.

Centrale verdedigers: Daley Blind en Ryan Donk
Een duo waar je u tegen zegt! Blind is zonder twijfel de beste als geboren Amsterdammer verdediger voor Ajax. Maar wie naast hem staat is een lastige vraag. Wij kiezen nu voor Ryan Donk, door al zijn ervaring in Turkije en bij Galatasaray. Andere opties zijn Philippe Sandler, Derrick Luckassen (beiden Anderlecht) en Timothy Fosu-Mensah (Manchester United).

Rechtsback: Kenny Tete
Heeft een verleden bij Ajax en pakt zo nu en dan zijn wedstrijdjes bij Olympique Lyon mee. Maar heb je liever iemand die wekelijks speelt, dan is Deyovaisio Zeefuik je beste optie.

Bron: BSR/BestimageMiddenvelders: Quincy Promes, Carel Eiting en Ryan Gravenberch
Een trio dat al bij Ajax onder contract staat, dus daar hoeven ze niks meer aan te doen. Promes mag dan wel vleugelspeler zijn, maar is ook vaak als aanvallend middenvelder opgesteld. Eiting en Gravenberch zullen hem hierin moeten ondersteunen.

Bron: BSR/Imago SportEr is voor het middenveld keuze zat, want je hebt ook nog: Pablo Rosario (PSV), Diego Biseswar (PAOK), Marko Vejinovic (Arka Gdynia) en zelfs good old Nigel de Jong (Al Shahania).

Linksbuiten: Steven Bergwijn
Keuze te over hier. De vleugelspits van Tottenham Hotspur lijkt de meest logische keuze, maar wat dacht je van Javairô Dilrosun (Hertha BSC), Ryan Babel (Ajax) of je zet Promes op deze plek.

Bron: BSR/PA SportsRechtsbuiten: Calvin Stengs
Stengs speelt dit seizoen natuurlijk geweldig en zeker als hij met Boadu een koppeltje vormt. Mocht je hem niet willen, dan kun je nog kiezen uit spelers als Gyrano Kerk (FC Utrecht), Luciano Narsingh (Feyenoord) en Jeremain Lens (Besiktas).

Spits: Myron Boadu
Als je het over de duvel hebt. Zowel hij als Stengs zijn geboren Amsterdammers, dus Ajax kan het duo zo wegplukken bij AZ. Daishawn Redan (FC Groningen) en Ryan Babel zijn een paar van de alternatieven.