Ajax speelt slordig en verliest 2 punten tegen ADO

Brian Vesseur • 18:25, 17-09-2017 / Laatste Update: 20:55, 08-01-2024

Ajax moet genoegen nemen met een punt op bezoek bij ADO Den Haag. Na een sterke eerste helft vergat Ajax de score uit te bouwen, waarna ADO wat terug kon doen. Ajax-trainer Marcel Keizer koos zondag niet voor 2 spitsen, maar zette Kasper Dolberg op de bank.

Na een half uur spelen kwam Ajax op voorsprong door Joël Veltman. De aanvoerder van de Amsterdammers kopte een vrije trap van Hakim Ziyech binnen. Ajax was de eerste helft sowieso veel sterker. Het was een gelukje voor ADO te noemen dat het na 45 minuten pas 0-1 stond.

Dekselse Johnsen

In de tweede helft leek Frenkie de Jong de score te verdubbelen. De middenvelder, die uitblonk in de eerste helft, raakte snoeihard de kruising. Na 71 minuten kreeg Ajax - dat verzuimde de score te vergroten - de deksel op de neus. Bjorn Johnsen zorgde voor de 1-1.

Ricardo Kishna kwam even daarvoor - na ongeveer een uur spelen - in het veld voor Elson Hooi. Een mooie wissel, gezien het verleden van de buitenspeler bij Ajax. Hij kon er helaas maar 20 minuten van genieten, want vervolgens moest hij er alweer geblesseerd af.

Zwinkels

Er was een hoofdrol weggelegd voor Robert Zwinkels, de keeper van ADO. Niet voor niks werd hij uitgeroepen tot Man of the Match in het stadion. Door Zwinkels is het 'slechts' bij 1 doelpunt gebleven voor de Amsterdammers.