Ajax triggert ‘Europa-optie’ in Eredivisie-programma: Ajax-Fortuna van zaterdag naar woensdag

19 juni 2019

Soccrates Images

Ajax speelt de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard niet op zaterdag 24 augustus, maar op woensdag 25 september. De Amsterdamse club heeft de mogelijkheid die de KNVB bood om wedstrijden vanwege Europees voetbal te verplaatsen, ingezet. Alle clubs die Europees spelen (Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en FC Utrecht) hebben die mogelijkheid, maar Ajax heeft 'm voorlopig als eerste gebruikt.


Dat blijkt uit het definitieve programma van de Eredivisie, dat de KNVB woensdagmiddag presenteerde. Rondom het speelweekend waarin Ajax tegen Fortuna zou spelen, moet Ajax de play-offs van de Champions League óf Europa League spelen. Wedstrijden dus in de strijd om een ticket voor de groepsfase van 1 van beide toernooien.

FC Utrecht, AZ en Feyenoord
Ook FC Utrecht - VVV-Venlo wordt naar woensdag 25 september verplaatst als FC Utrecht de laatste voorronde van de Europa League haalt. De wedstrijd tussen Feyenoord en AZ van speelronde 4 wordt, als 1 of beide clubs in de laatste voorronde speelt, ook verplaatst.

PSV
De wedstrijd van PSV in het weekend van 24/25 augustus blijft dus staan. De club had de mogelijkheid om het ook te verplaatsen, maar kiest daar niet voor.