Ajax verliest pijnlijk van Walsall in oefenpotje

Martijn Baars • 02:06, 20-07-2018 / Laatste Update: 04:47, 07-01-2024

Ajax heeft een pak slaag gekregen van Walsall FC. Van wie? Ja, precies. Walsall FC heeft Ajax met 2-0 verslagen. Het is al de 2e oefenwedstrijd in Engeland die Ajax niet weet te winnen.

Eerder op de dag wist Ajax ook al niet te winnen tegen Wolverhampton Wanderers. Toen werd het 1-1.

Jonkies

En ook de 2e oefenpot werd dus niet gewonnen, maar zelfs verloren. In een vrij leeg stadion stonden er aan Ajax kant vooral de spelers uit de B-ploeg en de jonkies op het veld. De Amsterdammers maakten weinig kans op een treffer behalve 1 vrije trap van Siem de Jong in de 10e minuut. Daarna heeft Ajax geen kans gehad. Walsall scoorde wel in de eerste helft. In de 27ste minuut bleek een kopbal van spits Andy Cook onhoudbaar voor Kostas Lamprou, 1-0.

Binnenkant paal

In de 2e helft deed Ajax het iets beter, maar de thuisploeg hield de deur goed dicht en was vaak sterker in de duels. Toch bleeft Ajax de aanval zoeken, maar ze kwamen er niet langs, waarna een 2e doelpunt van Cook het nog erger maakte. De spits van Walsal nam de bal op zijn borst aan en schoot hem binnenkant paal raak.

Nog 6 dagen

Ajax heeft niet een al te lekkere voorbereiding gedraaid in Engeland. De 1-1 tegen Wolverhampton en de 2-0 nederlaag tegen Walsall lijken geen al te beste voortekenen. Aan de andere kant zijn nog niet alle spelers binnen en fit en hebben de Amsterdammers nog 6 dagen om zichzelf voor te bereiden op Strum Graz in de voorronde van de Champions League.

Opstelling Ajax: Lamprou; Orejuela, Botman (61. Jensen), Schuurs, Bakker; Ekkelenkamp, S. de Jong (D. de Wit), Gravenberch; Johnsen, Dolberg, Labyad (61. Sierhuis).