Ajax-vrouwen stunten in Champions League

admin • 23:29, 04-10-2017 / Laatste Update: 10:10, 07-01-2024

Ajax heeft woensdagavond de 1e wedstrijd tegen Brescia gewonnen. Ondanks een rode kaart voor Marjolijn van den Bighelaar in de 21e minuut bleven de Amsterdamse vrouwen op de been en wonnen 'op zijn Italiaans' met een goaltje in de 88e minuut van Linda Bakker. Ajax speelde de 1e pot in de Champions League ooit.

De ploeg van Benno Nihom moest in het begin van de wedstrijd dus al met 10 door, nadat Van den Bighelaar een 'slaande beweging' maakte naar een tegenstander. Al huilend ging ze van het veld en naar de kleedkamer.

Weinig plezier

Brescia is een Italiaanse topploeg en werd vorig jaar 2e in de Serie A. Toch gebeurde er in de 1e helft niet al te veel. Allebei de elftallen schoten van afstand op elkaars doel, maar echt gevaarlijk werd het niet. Ook in de 2e helft kon Brescia het overtal niet echt uitbuiten. Pas richting het einde werd het spannend.

Sarasola redt, Bakker scoort

Het was eigenlijk vooral aan Eli Sarasola, de keepster van Ajax te danken, dat er geen tegengoals vielen. Echt veel druk konden de Amsterdammers er niet tegenover zetten. Er was maar 1 goede aanval via Desiree van Lunteren voor nodig om Bakker in staat te stellen de 1-0 tegen de touwen te koppen.