Ajax weer in de Champions League-opstelling tegen PAOK

13 augustus 2019

BSR/SOCCRATES

Ajax speelt vanavond weer in de 'Champions League-opstelling' tegen PAOK Saloniki. De Amsterdammers hebben in de eigen Johan Cruijff Arena - na de 2-2 in Griekenland vorige week - genoeg aan een overwinning of een 0-0/1-1 gelijkspel om zichzelf te verzekeren van Europees voetbal tot (minstens) de winterstop.


Dusan Tadic is dus weer in de spits te vinden. Verder is Joël Veltman in het centrum terug te vinden en speelt Daley Blind op het middenveld. Pijnlijk: Kasper Dolberg zit zelfs op de tribune. Vorige week speelde hij nog in de basis.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Martínez, Tagliafico; Marin, Blind, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Neres.

Opstelling PAOK: Paschalakis; Matos, Crespo, Varela, Giannoulis; Jabá, El Kaddouri, Esiti, Biseswar; Pelkas, Akpom.

Nog 1 duel voor CL
Mocht Ajax doorgaan, dan wacht nog 1 voorronde voor de Champions League. Hierin treft het de winnaar van het tweeluik tussen Qarabag en APOEL Nicosia. Wel is het sowieso zeker van Europees voetbal. Stel dat Ajax dan verliest van de Azerbeidzjanen of Cyprioten, speelt het groepsfase Europa League.

Gaat Ajax vanavond NIET door (stel dat PAOK bijvoorbeeld wint), dan moeten de Amsterdammers nog een voorronde voor de Europa League spelen. Slovan Bratislava of Dundalk is dan de tegenstander.