Ajax weet weer wat winnen is

admin • 18:25, 20-08-2017 / Laatste Update: 17:58, 12-12-2023

Ajax heeft zonder al te veel moeite de eerste punten van het seizoen gepakt. FC Groningen werd in de eigen ArenA met 3-1 verslagen. Klaas-Jan Huntelaar, Hakim Ziyech en Lasse Schöne scoorden voor de Amsterdammers, Oussama Idrissi deed iets terug voor Groningen.

De wedstrijd begon direct pittig, met een kansen voor Vaclav Cerny (redding Padt) en Ziyech (paal), en stevige overtredingen van Mike te Wierik en Ziyech. Ajax zette druk, waar Groningen maar af en toe onderuit kwam. 5 minuten voor rust bezweken de Noorderlingen: Huntelaar kopte in zijn 150e Eredivisieduel een scherpe voorzet van Ziyech binnen.

Ziyech neemt de leiding

Direct na rust eiste Ziyech nog een keer de hoofdrol op. Uit een snelle counter schoot hij schuin binnen na goed werk van Cerny. Daarna groeide Ajax in de wedstrijd, met kansen voor Ziyech, Huntelaar en Cerny. Maar er sloop ook slordigheid in het spel, waar Groningen van profiteerde.

Groningen maakt het weer spannend

Na een uitbraak van de Groningers haalde Nick Viergever de bal net over de achterlijn weg, maar de scheidsrechter zag dat niet en gaf een ingooi. Idrissi kreeg de bal en twijfelde niet: hij sneed naar binnen en trapte de bal schitterend in de verre kruising. 2-1. De vreugde duurde echter niet lang.

Invaller Schöne gooit de deur op slot

Twee minuten nadat hij in het veld werd gebracht voor Frenkie de Jong kreeg Schöne de bal van Cerny, die hij snoeihard in het dak van het doel ramde. Daarmee was het verzet van Groningen wel gebroken.

Met de zege pakt Ajax de eerste punten van het seizoen, en kan het met wat meer vertrouwen naar de beslissende Europa League play-off tegen Rosenborg kijken. Groningen blijft na deze speelronde op 1 punt staan.