Ajax weigert ‘Arena-verzoek’ van FC Twente: ‘Niet ons probleem’

15 april 2019

Soccrates Images

Ajax laat de wedstrijd Jong Ajax-FC Twente níét in de Johan Cruijff Arena spelen. Dat laat een woordvoerder weten aan de NOS. FC Twente had een verzoek ingediend om de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd te verplaatsen van De Toekomst naar de Arena, omdat de club kampioen kan worden.


Er is in het uitvak maar plek voor 185 uitsupporters uit Enschede. Veel te weinig, zo vindt de harde kern. Er is al een plan om met duizenden FC Twente-fans dan maar naar Amsterdam te reizen en een eigen feestje te organiseren. Daar is de gemeente dan weer huiverig voor, die vreest voor problemen.

Uitvak voldoet aan de regels
Toch is het voor Ajax geen reden om de wedstrijd voor 1 keer in de Arena te laten spelen, zodat alle duizenden fans terecht kunnen. 'Volgens de regels van de KNVB moet 2,5 procent van de stadioncapaciteit beschikbaar zijn voor uitfans. Op De Toekomst is dat 8,8 procent, dus voldoet dat stadion aan de voorwaarden', zei de woordvoerder.

'Niet ons probleem'
"We begrijpen dat Twente graag met meer supporters naar de wedstrijd wil komen, maar dat is niet ons probleem. In principe spelen we gewoon op de Toekomst."