Ajax werkt verder aan doelsaldo met dikke overwinning op Excelsior

BSR

admin • 22:26, 13-04-2019 / Laatste Update: 21:25, 12-12-2023

In de eredivisie-onderbreking tussen 2 Champions League-wedstrijden heeft Ajax zonder veel moeite van Excelsior gewonnen. In de Johan Cruijff Arena werd het 6-2. Klaas Jan Huntelaar, die in de basis mocht beginnen, scoorde 3 keer.

Een van de weinige krasjes op de overwinning was de vroege wissel van Frenkie de Jong. De middenvelder werd na amper een half uur naar de kant gehaald omdat hij last had van zijn hamstring.

Openingsgoals

Ajax stond op dat moment al op voorsprong. Klaas Jan Huntelaar lobte de bal over de keeper heen nadat hij heerlijk de diepte in werd gestuurd bij een pass van Donny van de Beek. 10 minuten voor rust tikte Tadic de 2-0 binnen nadat de bal in de 16 van de voeten van Huntelaar was gestuit.

Heerlijk uitgespeeld

Ajax voetbalde heerlijk door en kwam voor rust zelfs op 3-0 te staan. Tadic gaf een geweldig diagonaal balletje op Ziyech, van zijn voorzet kon Huntelaar bij de 2e paal voor zijn 2e goal zorgen. Een paar minuten later deed Excelsior nog wat terug, toen Mounir El Hamdaoui tegen zijn oude club de bal prachtig binnenschoot.

Penalty

Na rust duurde het een kwartiertje voordat Dusan Tadic uit een penalty zijn 2e van de avond mocht maken. Een lichte botsing tussen Matthijs de Ligt en Ryan Koolwijk, waarbij de Ajax-aanvoerder ligt geraakt werd, was voor de VAR en de scheidsrechter genoeg om de bal op de stip te leggen. Excelsior was inmiddels kapotgespeeld, waardoor het wachten was op nog meer Ajax-goals.

Hattrick Huntelaar en goal Dolberg

Huntelaar zorgde er na 65 minuten voor dat hij de bal mee naar huis mocht nemen. El Hamdaoui raakte op eigen helft de bal knullig kwijt. Uit de daaropvolgende aanval kon Huntelaar alweer zijn 14e van het seizoen binnenschieten. Ook Kasper Dolberg mocht een stukje van de taart mee-eten. Uit een vrije trap nam hij de bal prachtig op de borst aan waarna hij de bal ongedekt tegen de touwen kon duwen.

Dankzij Jeffry Fortes zorgde Excelsior in de slotfase nog voor de 2e eretreffer, waardoor het uiteindelijk 6-2 werd. Dankzij deze overwinning staat Ajax na dit weekend waarschijnlijk nogsteeds 1e in de eredivisie. PSV moet bij winst 13 keer scoren om ook in doelsaldo gelijk te komen.