Ajax werkt aan doelsaldo met indrukwekkende zevenklapper tegen Excelsior

admin • 17:25, 11-11-2018 / Laatste Update: 20:56, 05-01-2024

Aan de hand van Donny van de Beek heeft Ajax met 1-7 gewonnen van Excelsior. De middenvelder scoorde 2 keer en gaf 1 assist voor de Amsterdammers die flink aan het doelsaldo werkten. Het was de grootste thuisnederlaag van Excelsior in de Eredivisie.

Na een fijn passje van Dusan Tadic maakte Van de Beek na een halfuur de 0-1 in het Van Donge & De Roo stadion. Vlak voor rust maakte Lasse Schöne met zijn handelsmerk, een rake vrije trap, de comfortabele 0-2.

Goede goals

Vlak na rust was het weer tijd voor Van de Beek die op aangeven van invaller Rasmus Kristensen 0-3 maakte. Nadat Ali Messaoud scoorde voor de Rotterdammers, verzorgde Van de Beek op prachtige wijze (met een hakballetje) de assist op de 1-4 van Kasper Dolberg.

Dolberg

Erik ten Hag koos tegen Excelsior weer voor de opstelling die de afgelopen weken zo vertrouwd is in de Eredivisie. Dus in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Benfica met Dolberg in de spits en met David Neres op de reservebank.

Invallers

Neres en ook Huntelaar mochten nog invallen toen de wedstrijd al lang en breed gespeeld was. Jerdy Schouten maakte en eigen doelpunt en Hakim Ziyech maakte ook nog eens de 1-6. Voor Ajax was dat niet genoeg. Ten Hag maakte aan de zijlijn het gebaar dat het tempo hoog moest blijven. De Amsterdammers hebben namelijk ook qua doelsaldo een achterstand op PSV. Neres maakte ook nog de 1-7. Het verschil in doelsaldo met PSV is nog altijd 6.