‘Ajax wil deze 3 spelers zo snel mogelijk slijten, club neemt ze niet mee op trainingskamp’

28 november 2022

Getty Images
ajax-wil-deze-3-spelers-slijten-niet-mee-op-trainingskamp-eredivisie-transfer-talk

Ajax wil spoedig af van Lucas Ocampos, Lisandro Magallán en Kik Pierie. In overleg met het overbodige trio is besloten zonder hen af te reizen naar Marbella, waar de ploeg van trainer Alfred Schreuder - zonder een elftal WK-gangetjes - een trainingskamp belegt. Dat meldt het Algemeen Dagblad.


Zo is Ajax met Sevilla in onderhandeling om Ocampos (28) halverwege zijn huurperiode terug te laten keren naar Zuid-Spanje. De onderhandelingen daarover zijn in volle gang. In de 1e seizoenshelft kwam Ocampos slechts 113 minuten in actie voor de Amsterdammers.

Contract Magallán tot 2023
Landgenoot Magallán (29) moest met nog minder minuten (20) genoegen nemen. De mandekker werd na meerdere huurperiodes eens niet uitgeleend, maar heeft inmiddels te horen gekregen dat hij moet vertrekken. Daarbij is het niet uitgesloten dat het tot medio 2023 lopende contract van de Argentijn, die 4 jaar geleden voor zo'n 9 miljoen euro werd overgenomen van Boca Juniors, wordt ontbonden.

Pierie
De 3e speler die Ajax na overleg niet meenam naar Marbella en op zoek moet naar een nieuwe club is Pierie. De verdediger kwam de voorbije maanden uit voor de beloftenploeg, nadat hij voor 4 miljoen was overgenomen van Heerenveen en 2 seizoenen bij FC Twente werd gestald. Meerdere clubs toonden al interesse de 22-jarige linkspoot, die nog voor anderhalf jaar vastligt in Amsterdam.

Trainer Alfred Schreuder heeft 27 spelers meegenomen naar Zuid-Spanje. Tot die groep behoren onder meer Devyne Rensch en Brian Brobbey, die afvielen uit de voorselectie van Oranje voor het WK.

Complete selectie
Maarten Stekelenburg, Jay Gorter, Calvin Bassey, Owen Wijndal, Ahmetcan Kaplan, Devyne Rensch, Florian Grillitsch, Youri Regeer, Brian Brobbey, Lorenzo Lucca, Francisco Conceição, Youri Baas, Christian Rasmussen, Kristian Hlynsson, Amourricho van Axel Dongen, Kian Fitz-Jim, Jeppe Kjaer, Donny Warmerdam, Olivier Aertssen, Tristan Gooijer, Jaydon Banel, Tom de Graaff, Giovanni, Gabriel Misehouy, Silvano Vos, Jorrel Hato, Ar'jany Martha