Ajax wil zwarthandel in kaarten voor mogelijk kampioensduel met AZ voorkomen

15 april 2021

De wedstrijd tussen Ajax en AZ op 25 april is nog niet eens 1 dag in de verkoop geweest of de 1e tickets worden alweer aangeboden op het internet. Volgens AjaxLife is dat om meerdere redenen bullshit.


De kaarten zijn persoonsgebonden en dus is er 0,0 kans om een kaart over te nemen. Via internet tickets kopen heeft geen zin. Verkopen dan al helemaal niet.

Weg... en weer aangeboden
De kaarten voor het duel tussen beide topploegen gingen donderdagochtend rond 10:00 's ochtends de lucht in. Fans die hierop aan het azen waren, grepen hun kans meteen. Alle kaarten waren binnen no time verdwenen. De vraag naar tickets op onder meer Marktplaats wordt langzaamaan groter.

"Ajax vindt het jammer dat sommige mensen over de rug van andere Ajacieden geld willen verdienen door een gratis kaart te scoren en deze vervolgens voor klauwen met geld aan te bieden op Marktplaats. Doorverkoop is Ajax een doorn in het oog en bovendien niet toegestaan. En het heeft geen zin, want tickets zijn dus niet overdraagbaar."

Niks doen
Ook zei Ajax volgens het medium dat illegale handel strafbaar is. De straf is een boete van 450 euro en een stadionverbod van meerdere jaren. Op de 'zwarte markt' gekochte kaarten worden meteen geblokkeerd. "Verkopers moeten zich afvragen of zij wil echte Ajacieden zijn." Duidelijk taal!