Ajax wint dik van Heerenveen en laat PSV niet uitlopen

admin • 00:34, 21-10-2018 / Laatste Update: 09:53, 07-01-2024

Ajax heeft vanavond met dikke cijfers gewonnen van Heerenveen. In Friesland werd het 4-0.

Ajax begon met een paar wijzigingen ten opzichte van de vorige wedstrijd. Erik ten Hag koos voor de 2e keer op rij voor Kasper Dolberg, na een prima optreden tegen AZ (5-0). Omdat Noussair Mazraoui geblesseerd was, mocht de Noor Kristensen komen opdraven.

Zieke goal van Schöne

De Amsterdammers kwamen al vroeg op voorsprong. Lasse Schöne liet 4 minuten na de aftrap maar weer eens zien dat hij belangrijk wapen in zijn benen heeft. Na dramatisch uitverdedigen van Heerenveen schoot hij de bal schitterend in de kruising. Die goal wilde Heerenveen-spits Sam Lammers 2 minuten later wel nadoen, na een mooie aanval van de Friezen krulde de PSV-huurling de bal een paar meter naast.

Slordig in balbezit

Na die kansen ging het gelijk op tussen de 2 ploegen, die wel rommelig waren in het balbezit. Ajax kon daar het meest van profiteren, maar de kansen die het kreeg werden allemaal veel te gehaast afgewerkt.

Ziyech maakt er 2-0 van

Vlak voor rust wist Ajax de 2e goal op het bord te krijgen. Warner Hahn kon redden op een schot van Frenkie de Jong, maar hij keerde de bal recht in de voeten van Hakim Ziyech, die zuiver kon afronden.

Ajax beter na rust

Vlak na rust kreeg Ajax een cadeautje van de scheidsrechter. Kasper Dolberg en Daniel Hoegh wilden beiden voor de bal gaan. Maar toen de twee elkaar raakten ging Dolberg liggen. Dusan Tadic mocht de penalty binnenschieten: 3-0. Niet lang daarna kon Ajax de 4e maken. Een slim hakje van Ziyech en een goede voorzet van Kristensen zorgden ervoor dat de bal voor de voeten van Kasper Dolberg kwam. De Deen kon niet missen: 0-4. Waar ze in de 1e helft slordig waren, was Ajax in de 2e helft klassen beter dan Heerenveen.

Na die goal was de wedstrijd gespeeld. Ten Hag bracht Huntelaar en Neres in voor Dolberg en Ziyech, die hij niet te zwaar zal willen belasten met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Benfica, komende dinsdag.