Ajax wint oefenduel nipt van FC Volendam: 4 doelpunten in 13 minuten

Rick Kraaijeveld • 15:06, 07-12-2022 / Laatste Update: 11:58, 08-01-2024

Ajax heeft woensdagmiddag op sportpark De Toekomst een oefenduel gespeeld tegen FC Volendam. Bij rust stond het 0-1 voor de Volendammers en na rust kwamen zij zelfs op 0-3. Uiteindelijk werd het toch 5-4 voor Ajax, mede door 4(!) doelpunten in 13 minuten.

De eerste helft, waarin Ajax met 4-5 basisspelers begon, konden zij geen potten breken tegen FC Volendam. Mede door een vroege fout van Ahmetcan Kaplan kwam Volendam op een 1-0-voorsprong. Het was Gaetano Oristanio die de fout wist af te straffen. Ajax kwam aanvallend eigenlijk tot weinig toe.

Mak Ajax

De rust had Ajax in eerste instantie geen goed gedaan, want in de 46e en 48e minuut scoorde FC Volendam wederom. Via Joey Antonioli en Brian Plat. Toen was het genoeg voor Ajax en ging het gas erop. De goal van Jorrel Hato was het startsein voor een kwartiertje vlammen. Daarin scoorden ook nog Francisco Conceiçao (2x) en Brian Brobbey.