Ajax wint na superbegin van PEC Zwolle, maar verliest Van de Beek

BSR Agency

Bart van der Wijst • 22:54, 01-11-2019 / Laatste Update: 10:51, 05-01-2024

Ajax heeft 3 punten overgehouden aan het uitduel bij PEC Zwolle. Dat gebeurde na een superbegin. Er stonden 20 minuten op het scorebord toen het al 0-3 stond. De thuisploeg kwam nog terug tot 2-3, maar het werd uiteindelijk 2-4. De vraag na de wedstrijd is echter hoe het is met alle blessuregevallen.

Want: Donny van de Beek greep naar zijn hamstring en moest het veld na 70 minuten geblesseerd verlaten. Dat goldt ook voor Lisandro Martínez die een tik op zijn enkel kreeg. Hij werd vervangen door Edson Álvarez. Die speelde niet meer dan 35 minuten, want na een elleboog moest óók hij er vanaf.

De vraag is dan ook of zij dinsdag van de partij zijn tegen Chelsea.

Buitenspellucht

Ajax swingde als vanouds in de openingsfase en stond al rap op een 0-3 voorsprong. Dat kwam door 2 goals van Quincy Promes en 1 van David Neres. Laatstgenoemde leek echter buitenspel te staan, maar de VAR vond van niet. Check hier de beelden van dat moment!

Het werd nog voor rust 1-3. Álvarez, toen nog binnen de lijnen, ging in de fout en Gustavo Hamer scoorde. Na rust bracht Mustafa Saymak de spanning terug. Hij knikte de 2-3 binnen. Net voor tijd scoorde David Neres na de zoveelste assist van Hakim Ziyech deze avond zijn 2de treffer: 2-4.

Het gat met Ajax en AZ, PSV en Vitesse bedraagt door de zege nu 9 punten. Maar de 3 andere teams hebben natuurlijk nog een wedstrijd tegoed.