Ajax wint topper van AZ en staat nu alleen op de 2e plek

admin • 17:22, 17-12-2017 / Laatste Update: 23:54, 08-01-2024

De topper tussen AZ en Ajax is gewonnen door de Amsterdammers. In een wedstrijd vol doelkansen wist Ajax met 1-2 te winnen. 2 van de 3 doelpunten werden binnengeschoten vanaf 11 meter.

Wereldredding Hatzidiakos

In de 15e minuut werd AZ overeind gehouden door centrale verdediger Pantelis Hatzidiakos. De Griek hield de bal twee keer achter elkaar uit het doel.

Het staat nog steeds 0-0 in Alkmaar...

Pantelis Hatzidiakos met een heldendaad voor AZ 👏#azaja #Eredivisiehttps://t.co/9tU0bz9RTz pic.twitter.com/gYp9HTOOTX

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 17 december 2017

1-0 AZ

Halverwege de eerste helft kreeg Deyovaisio Zeefuik een hoekschop van AZ op zijn hand, waarna Danny Makkelie de bal op de stip legde. Alireza Jahanbaksh schoot de penalty keihard in de linker kruising. Achter de Iraanse buitenspeler stond een schreeuwende Huntelaar, maar Jahanbaksh schoot feilloos binnen.

Goede keuze Keijzer

Verrassend was de basisplaats voor Klaas-Jan Huntelaar. Trainer Marcel Keizer koos bewust voor de 34-jarige spits. Vanwege het drukke schema van de Amsterdammers in de Eredivisie gaf de coach Kasper Dolberg rust. De spits maakte de 1-1 in de 43e minuut en bekroonde daarmee de keuze van Keizer. Dankij een prachtige assist van David Neres kwam Ajax op gelijke hoogte.

Schöne vanaf 11 meter

In de 51e minuut kreeg Ajax een penalty voor en niet al te zware overtreding. Middenvelder Lasse Schöne nam plaats achter de bal en schoot binnen.

Bizot kopt bijna binnen

In de allerlaatste minuut krijgt AZ nog een penalty om een punt te redden. De bal komt op het hoofd van AZ-keeper Bizot, maar die kopt net over. Eindstand 1-2 in het voordeel van Ajax.