Ajax wint met vijf vingers in de neus van ADO

admin • 15:10, 02-12-2018 / Laatste Update: 17:10, 07-01-2024

Ajax beleefde een erg gemakkelijke zondagmiddag in de eigen Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers wonnen met 5-1 van angstgegner ADO Den Haag.

Al na 21 minuten stond de 2-0 op het bord tegen een club waar Ajax het, traditioneel gezien, toch vaak lastig tegen heeft. Maar het was eerst David Neres en vervolgens Nico Tagliafico die wel raad wisten met de kansen die zij gepresenteerd kregen.

Juweel

Toch deed ADO in de 38e minuut wel wat terug. Aaron Meijer trapte even een juweel van een vrije trap in de kruising en liet Onana kansloos. Zeer knap, aangezien er al 834 minuten (in alle competities) niet tegen Ajax was gescoord in de Cruijff Arena.

Poeier van De Ligt

Voor rust zorgde Ajax toch nog voor een marge van 2. Het was Matthijs de Ligt die mee opstoomde en de bal met een knalharde poeier in de rechterhoek drukte. Zwinkels dacht dat het leer naast zou vliegen en strekte zijn armen niet, dus was daar de 3-1.

Fraai stiftje

Ook na de thee kreeg ADO geen grip op Ajax, dat kans op kans wist te creëren. Daar vlogen er nog 2 van binnen: eerst snoepte Donny van de Beek de bal af bij Wilfried Kanon en tikte simpel binnen. 7 minuten voor tijd deed invaller Kasper Dolberg wat zijn voorganger Klaas-Jan Huntelaar naliet: scoren. De Deen fabriceerde een fraai stiftje en zorgde zo voor de eindstand: 5-1.