Ajax wint zonder internationals oefenpotje van PEC

admin • 15:43, 10-10-2018 / Laatste Update: 03:58, 05-01-2024

Ajax heeft vanmiddag na een slecht begin tegen PEC Zwolle een prima uitslag neergezet. Op De Toekomst werd het na 90 minuten ballen 4-1.

Het grootste deel van de Ajax-basis bestond uit jeugdspelers. David Neres en Klaas-Jan Huntelaar waren de enige 2 basisspelers die aan de aftrap verschenen. PEC Zwolle begon ook niet met de beste 11. Vito van Crooij en Mike van Duinen mochten de wedstrijd laten schieten.

Zwolle op voorsprong

De 1e voorsprong was er voor PEC, waar jeugdspeler Giovanni Hiwat scoorde op aangeven van Younes Namli. Het scheelde niet veel of PEC had even later al met 2-0 voorgestaan, maar Zian Flemming miste de kans daarvoor.

Ajax komt terug

Daarna werd het eenrichtingsverkeer voor Ajax, Vaclav Cerny maakte na een counter 1-1 en niet veel maakte Huntelaar er 2-1 van.

Veel wissels

In de 2e helft bracht Zwolle-trainer van 't Schip veel jeugdspelers in, waardoor de wedstrijd niet meer te vergelijken was met de 45 minuten voor de pauze. Tegen het veredelde jeugdteam van PEC wist Ajax in de laatste minuten nog 2 keer te scoren dankzij Leo Thethani en Teun Bijleveld.