Ajax worstelt zich na kansenregen laat voorbij FC Groningen

BSR

Trevor Wagener • 23:41, 28-09-2019 / Laatste Update: 19:07, 05-01-2024

Ajax heeft zich met horten en stoten langs FC Groningen gevoetbald. De Amsterdammers waren in eigen huis ruim 90 minuten lang de betere partij en had tal van kansen, maar de fans moesten 75 minuten lang wachten op de 1e goal. Uiteindelijk werd het 2-0 en eindigde Groningen het duel met een mannetje minder.

Na 20 minuten was de 1e kans daar voor de Amsterdammers. Quincy Promes schoof de bal naast nadat Dusan Tadic hem in stelling bracht. Kort daarna kwam Tadic, evenals David Neres, net tekort om een voorzet van Hakim Ziyech binnen te tikken. Ajax moest scherper worden voor de goal en niet tegen een tegenaanval oplopen.

Kans na kans

Het was wachten op de goal van Ajax: Neres kwam gevaarlijk door in het strafschopgebied, maar vond Sergio Padt op zijn weg. Hierop volgde een grote kans van Donny van de Beek, maar zijn inzet werd op de lijn gekeerd. Vlak voor rust was kans nummer 2 voor Promes óók geen goal: zijn inzet ging via een Gronings been naast.

Na rust maakte Ajax nog feller jacht van de goal. Padt redde opnieuw, dit keer op een inzet van Ziyech. Na een uur kon ook Daley Blind niet voor de verlossing zorgen: hij miste van heel dichtbij. Na een poging van Ziyech werd het Ajax wat makkelijker gemaakt. Oud-Ajacied Django Warmerdam kreeg zijn 2e gele kaart voor tijdrekken en de ploeg van Erik ten Hag maakte direct gebruik van het overtal.

Ban gebroken

Lisandro Martinez werd, een kwartier voor tijd, niet aangepakt vanaf een meter of 20. Zijn afstandsschot krulde hij langs Padt die kansloos was. Meteen hierna was de wedstrijd gespeeld: na perfect aangeven van Van de Beek legde invaller Klaas-Jan Huntelaar van dichtbij de 2-0 in het net en dus de eindstand op het bord.