Ajax zet de trein na Heerenveen en Feyenoord weer op de rails tegen VVV-Venlo

BSR/SOCCRATES

Martijn Baars • 22:34, 02-02-2019 / Laatste Update: 20:15, 12-12-2023

Ajax heeft de trein weer op de rails. Thuis tegen VVV-Venlo werd er afgerekend met de flinke zeperds tegen Heerenveen (4-4) en Feyenoord (6-2). Het werd in de Johan Cruijff Arena liefst 6-0.

De Limburgers kwamen maar met 1 doel naar Amsterdam: de boel dichthouden achterin. Met een man of 9 op de eigen 16 hield het Ajax van doelman Unnerstall af. Dat lukte tot de 35e minuut, toen Hakim Ziyech een makkelijk gegeven vrije trap binnen krulde: 1-0.

Ineens gaat het hard

Na rust was het ineens gedaan met het disciplinaire verdedigen van VVV-Venlo. Binnen een kwartier in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. Kasper Dolberg (na een schitterende pass van Donny van de Beek) en Dusan Tadic (intikkertje na rebound) zorgden voor de 2-0 en 3-0.

Wisselen geblazen

Die goals waren voor trainer Erik ten Hag het teken om te wisselen. Nicolas Tagliafico (net hersteld van een knieblessure) en Tadic (kreeg een tik op de knie) werden naar de kant gehaald. De hoogtepunten van de laatste 10 minuten waren de goals van invallers David Neres en Klaas-Jan Huntelaar en het slotstuk van Donny van de Beek: 6-0.

PSV

Zondag speelt concurrent PSV thuis tegen Fortuna Sittard. Tot het einde van die wedstrijd staat Ajax nog op 2 punten achterstand van de koploper.