Alfred Schreuder zonder angst naar Ajax: ‘Champions League winnen? Uiteindelijk gaan we daarvoor, ja’

17 mei 2022

Getty Images
alfred-schreuder-niet-bang-nieuwe-baan-trainer-ajax-champions-league-winnen-is-uiteindelijk-doel

Alfred Schreuder denkt niet dat hij veel gaat veranderen bij Ajax. Dat zei de opvolger van de naar Manchester United vertrekkende trainer Erik ten Hag maandag in het Belgische sportprogramma Extra Time op Canvas.


Angst om de succesvolle Ten Hag op te volgen heeft hij niet, zo benadrukte hij opnieuw.

'Ik ken Ajax'
"Zo denk ik niet. Ik ben ervan overtuigd dat ik ook succesvol kan zijn. Daar heb ik geen angst voor. Spelers vertrekken, maar er zullen er ook nieuwe spelers worden teruggehaald. Het voordeel is dat ik Ajax ken, ik heb eerder bij de club gewerkt. Ik ken de manier van werken van Erik dus zoveel anders dan toen zal het niet worden, al ben ik dan deze keer hoofdtrainer in plaats van assistent.”

Noa Lang
Schreuder, die kampioen werd met Club Brugge, werd ook gevraagd naar de toekomst van Noa Lang, voormalig speler van Ajax. "Qua individuele speler is Noa een geweldige speler die nog veel stappen kan maken. Mee naar Ajax? Daar komt hij net vandaan. Ik denk dat er voor Noa een prachtig podium zal zijn in het buitenland als hij weer een stap gaat maken."

Ook gaf Schreuder aan dat Hans Vanaken het niveau van Ajax aan zou kunnen: "Hans is een topspeler, Hans kan qua voetbal 100 procent bij Ajax spelen. Of er veel spelers in België het niveau van Ajax aankunnen? Jawel, er zijn er wel een paar. Ook bij mijn ploeg wel, ja. Ajax is enorm gegroeid de laatste jaren. Praat je over Ajax in de Eredivisie of praat je over Ajax op Champions League-niveau? De Champions League winnen? Uiteindelijk gaan we daarvoor, ja", zei de nieuwe Ajax-coach met een glimlach.