Allard Lindhout scheidsrechter in mogelijk kampioensduel Ajax, Serdar Gözübüyük wordt in VAR-hok gestopt

9 mei 2022

Pro Shots
allard-lindhout-scheidsrechter-mogelijke-kampioenswedstrijd-ajax-serdar-gozubuyuk-wordt-in-var-hokje-gestopt

De KNVB heeft Allard Lindhout aangewezen als scheidsrechter voor de competitiewedstrijd tussen Ajax en sc Heerenveen. De Amsterdammers kunnen woensdagavond in de eigen Johan Cruijff ArenA voor de 3e keer op rij kampioen worden.


Ajax gaat de voorlaatste speelronde van de Eredivisie in met 4 punten voorsprong op PSV en is bij een overwinning op Heerenveen zeker van de titel.

Gözübüyük als VAR
PSV neemt het in het Philips-stadion op tegen NEC met Bas Nijhuis als scheidsrechter. Serdar Gözübüyük is de VAR bij de wedstrijd FC Utrecht - AZ. Hij stond zondag als scheidsrechter op het veld van De Kuip bij Feyenoord - PSV. Gözübüyük gaf de thuisclub in de blessuretijd een strafschop, omdat Mauro Júnior hands zou hebben gemaakt. De arbiter nam die beslissing in samenspraak met de VAR en checkte niet meer de tv-beelden, tot grote woede van de PSV'ers en trainer Roger Schmidt. Cyriel Dessers benutte de strafschop, waardoor het 2-2 werd en PSV niet op 2 punten van Ajax kwam, maar op 4 punten bleef staan.

De KNVB had de aanstellingen van de scheidsrechters voor de 33e speelronde in de Eredivisie al voor het afgelopen speelweekend gedaan. Alle 9 wedstrijden beginnen woensdagavond om 20.00 uur. Zondag staat de laatste speelronde op het programma. Dan wordt op de 9 velden om 14.30 uur afgetrapt.