😱ALLE degradatiekandidaten pakken punten: ongekend spannend in onderste regionen Eredivisie

Pim Huberts • 01:07, 08-05-2022 / Laatste Update: 20:29, 07-01-2024

PEC Zwolle, Willem II en Fortuna Sittard hebben belangrijke punten gepakt, waardoor het nog steeds ongekend spannend in de onderste regionen van de Eredivisie is. PEC Zwolle 'bleef achter' met maar een puntje. Wie zal de Eredivisie overleven?

Willem II mag al vroeg juichen

Willem II had de perfecte start in de wedstrijd tegen Heracles Almelo (13e). Wessel Dammers maakte al in de 15e minuut de openingstreffer, waarna 2 minuten later Jizz Hornkamp al duikelend de 2e treffer inkopte. De ploeg van Frank Wormuth kon niet meer in de wedstrijd komen en liet de ploeg uit Tilburg verrassend 3 punten pakken: 2-0. Toch zijn er meer punten nodig om degradatie te voorkomen.

PEC Zwolle pakt waardevol puntje

Ook PEC Zwolle is in de punten gevallen. Tegen FC Utrecht stonden de blauwvingers lang tegen een 1-0 achterstand te kijken door een goal van Hidde ter Avest, maar toen was daar Daishawn Redan die z'n 5e goal van het seizoen maakte in de 73ste minuut: 1-1. Een puntje dus voor de ploeg van trainer Dick Schreuder, maar is dat genoeg?

Zian Flemming laat Fortuna genieten

Het is dé avond van de laagvliegers, Fortuna Sittard wist zelfs 3 volle punten te pakken in een verrassende wedstrijd tegen FC Twente. Zian Flemming knalde al vroeg in de wedstrijd de bal in de linkerbovenhoek, waarna vrij snel Ricky van Wolfswinkel de 1-1 maakte voor FC Utrecht. Toch kwam Fortuna Sittard terug en was-t nog geen 5 minuten opnieuw de goal van Zian Flemming: 2-1.

Sparta maakt degradatiestrijd nóg spannender

Ook Sparta pakte zaterdagavond kostbare punten. De Rotterdammers wonnen met 2-1 van FC Groningen en voorkwamen om het weekend af te sluiten als hekkensluiter. Arno Verschueren maakte een vroege goal, waarna Lennart Thy in de 2e helft zelfs de 2-0 maakte voor de uitploeg. Bjorn Meijer maakte het met een kopgoal nog even spannend voor Sparta, maar de 3 punten gingen mee met de bus naar Rotterdam.