Alle velden in de eredivisie zijn nu even groot

18 juli 2016

BD
Alle velden in eredivisie vanaf nu even groot

De velden van alle eredivisiestadions zijn komend seizoen 105 meter lang en 68 meter breed. Dat komt door het besluit van de KNVB om alle clubs op een veld met dezelfde afmetingen te laten ballen.

Het zogenaamde 'technisch platform' wilde het graag. Hierin zitten onder meer technisch managers, coaches en de Eredivisie CV vertegenwoordigd. ADO Den Haag, Ajax, AZ, Feyenoord, FC Groningen, PSV, FC Twente, Roda JC en Vitesse speelden al op een veld van deze afmetingen. SC Heerenveen speelde op een langer veld en moet 1 meter inkorten. PEC Zwolle en NEC hebben het veld moeten versmallen.

Willem II
Voor de clubs die het veld moesten vergroten kon het besluit tot moeilijkheden leiden, zoals bij Willem II. Het veld in Tilburg moest 4 meter langer en 3 meter breder. De verplichte uitbreiding zorgde voor wat problemen bij Willem II. Op de plaats waar een van de doelpalen terecht komt op het 'nieuwe' veld, ligt een leiding van de veldverwarming onder het gras. Het bleek nog een hele klus om de leiding een beetje te verplaatsen om ruimte te maken voor de doelpaal.