Almere City sloopte FC Emmen in de play-offs om promotie van 2015/2016

Brian Vesseur • 19:13, 06-06-2023 / Laatste Update: 01:55, 12-12-2023

Almere City was in de play-offs om promotie/degradatie van 2015/2016 véél te sterk voor FC Emmen. In de voorzomer van 2016 wonnen de Flevoboys 2 keer met 4-1. Overigens promoveerde Almere City niet: Willem II was te sterk in de halve finale. Uiteindelijk promoveerde Willem II - samen met Go Ahead, de andere play-offwinnaar, naar de Eredivisie.

In de 1e wedstrijd, in Almere, was Soufyan Ahannach de grote man met 2 goals. Ricardo Kip en Enzio Boldewijn scoorden ook namens de thuisploeg. In de return hoopte Emmen nog voor een stunt te zorgen. Na 9 minuten kwamen de Emmenaren met 1-0 voor, maar na een rode kaart in de 54e minuut liep Almere City er alsnog overheen. Jason Oost maakte een hattrick, waarna Ahannach voor de eindstand zorgde.

Dit seizoen is er maar 1 ticket voor de Eredivisie te verdienen via de play-offs. Almere City staan dinsdag in de finale tegenover elkaar. Op zondag 11 juni om 18.00 is de return.