Almere City verpest zooi kansen maar krijgt VVV kapot in halve finale play-offs

ProShots

Marcel Roes • 21:31, 03-06-2023 / Laatste Update: 09:01, 12-12-2023

Almere City is nog 1 horde verwijderd van een debuut in de Eredivisie. De club won van VVV na een gruwelijk slechte penaltyreeks, die nodig was na de 1-1. De heenwedstrijd was na 90 minuten ook 1-1.

De Almeerders waren heer en meester in de 1e helft. Maar als je naar het scorebord keek, dan bleek daar niets van: 0-0. Vlak na rust veranderde dat. Lance Duijvestijn pikte een afgeslagen voorzet op en schoof de bal netjes richting de goede kant van de paal.

Gestaakt

Vanaf dat moment werd het duel stukken aantrekkelijker, want VVV toonde meer lef. Ze werden in de 63e minuut beloond: Soulyman Allouch maakte de 1-1. Hij dribbelde naar binnen en krulde de bal richting de kruising.

Direct daarna werd de wedstrijd stilgelegd, want er kwamen objecten het veld op.

Verlenging

Na 90 minuten en nog 4 extra bleek een verlenging noodzakelijk te zijn. Die was gezapig. Misschien sloeg de warmte toe.

Maar in de 107e minuut kwam het spectaculairste moment van de dag: VVV-speler Nick Venema brak uit en hij passte naar Özcan Yasar. Die kreeg 2 pogingen om te scoren en Venema ook nog eentje, maar telkens dook er een Almere-speler op om een wonderredding te verrichten (check de laatste tweet voor een video).

Penalty's

De eerste 4 strafschoppen gingen mis. Daarna mikte de thuisploeg wel 2 keer op rij raak, terwijl VVV doodleuk doorging met alles missen.

Speelschema play-offs

Zaterdagavond spelen Emmen en NAC de return van hun halve finale. Check hier het speelschema van de play-offs.