Als Ajax de groepsfase van de Champions League haalt, dan lonkt pot 2 bij de loting

20 mei 2019

Soccrates Images

Het huidige Champions League-seizoen is nog niet eens afgelopen (1 juni is de finale), maar nu al kijken Ajax en PSV uit naar het nieuwe seizoen. De Nederlandse topclubs spelen in de respectievelijk 3e en 2e voorronde. Voor Ajax staat er veel op het spel, zo berekende VI. Een mooie plek in de loting lonkt.


Ajax moet 2 tegenstanders overleven om ook komend seizoen actief te zijn in de groepsfase van de Champions League. Een herhaling van afgelopen seizoen lijkt onmogelijk, maar wordt al een stukje makkelijker áls de Amsterdammers de voorrondes overleven. Een plek in Pot 2 bij de loting van de groepsfase is namelijk een feit als:

1. Ajax zich plaatst
2. Chelsea de Europa League wint
3. AS Roma zich via de Serie A NIET plaatst voor de Champions League.

Met nog 1 wedstrijd te gaan staat AS Roma 3 punten achter op de top-4. Alleen in een theoretisch geval kan Roma de CL nog halen, maar aannemelijk is van niet. Dan is Ajax alleen nog afhankelijk van zichzelf én van de Europa League-finale.

Bayern en Benfica
Afgelopen seizoen belandde Ajax in Pot 3 met de loting, waardoor er 2 'sterkere' tegenstanders in de groep kwamen. In het geval van Ajax was dat Bayern München (Pot 1) en Benfica (Pot 2). Zeker de Portugese tegenstander was een gelukje voor Ajax, dat bijvoorbeeld net als PSV ook iets zwaarders had kunnen treffen.

PSV
PSV kan maximaal in Pot 3 terechtkomen als het 3 tegenstanders overleeft, maar waarschijnlijker is het dat de Eindhovense ploeg naar Pot 4 gaat.