Amateurclub ODIN'59 stunt en knikkert FC Emmen uit het bekertoernooi

admin • 22:38, 31-10-2018 / Laatste Update: 09:36, 07-01-2024

Eredivisionist FC Emmen is uitgeschakeld in de 2e ronde van de KNVB Beker. In eigen huis bleken de amateur van ODIN'59 uit Heemskerk te sterk voor de huidige nummer 16 van de Eredivisie.

Emmen kwam op een 1-0 voorsprong door een goal van Glenn Bijl in de 18e minuut, maar een ruim kwartier later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Een goal van Ahmed Abdallah al Mahdi betekende zorgde ervoor dat de ploegen met een 1-1 de kleedkamers opzochten.

ODIN'59 pakt de voorsprong

In de 2e helft was Emmen er natuurlijk op gebrand de voorsprong te pakken en zich niet te blameren tegen de amateurs, maar niets bleek minder waar. ODIN'59 pakte na 75 minuten de voorsprong door een benutte penalty van Nigel Hardenberg, die de wedstrijd 7 minuten later besliste met zijn 2e goal.

FC Emmen is in de KNVB Beker dit jaar de 1e Eredivisie-club die uitgeschakeld is door een amateurploeg. Maar 2 keer eerder wist een club van het 4e niveau of lager uit bij een Eredivisie-club te winnen.

ODIN'59 (4e niveau) is na Jodan Boys (5) in 2016/17 en Watergraafsmeer (5) in 1958/59 de 3e ploeg ooit acterend op het 4e niveau of lager dat in de beker UIT bij een Eredivisie-ploeg wint. @ODIN59 #emmodi