Amateurclub VV Katwijk schrapt trainingen: legt KNVB hele amateurvoetbal plat?

27 november 2021

De nieuwe coronaregels vanuit de regering maken het lastig om als amateursporter te trainen en wedstrijden te spelen. Sportverenigingen moeten namelijk om 17:00 uur de deuren sluiten. Maar voor veel hobbysporters is het erg lastig om voor 17 uur te komen trainen.


En als je niet traint, dan is het ook niet altijd verstandig om wel 's weekends een match te spelen. De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) vreest voor onnodige blessures. "Wie niet kan trainen, kan ook niet voetballen", zegt BAV-voorzitter Ben van Olffen.

VV Katwijk
Bij amateurclub VV Katwijk zijn de trainingen helemaal geschrapt. "Ik verwacht dat de KNVB ingrijpt en de competitie stillegt. Een andere optie zie ik niet", zegt voorzitter Mark Vergouwen van Katwijk tegen Omroep West.

"Toen er enkele weken geleden werd besloten dat het publiek niet meer welkom was, hadden we wat mij betreft mogen stoppen", gaat hij door. "Maar de KNVB dacht er anders over. Ik wacht nu af. Als we niet komen opdagen terwijl de tegenstander staat te wachten hebben we ook een probleem. Dan worden we gestraft."

KNVB
De voetbalbond lijkt te overwegen om het amateurvoetbal inderdaad plat te leggen. Ook verzoekt de bond de Tweede Kamer om nog eens kritisch te debatteren over de grens van 17 uur.