Amateurs van Groene Ster schieten VVV Venlo uit de KNVB-beker

Orange Pictures

admin • 23:31, 30-10-2019 / Laatste Update: 20:07, 04-01-2024

Voor VVV Venlo zit het bekeravontuur er al na 1 ronde op. De Venlonaren waren woensdagavond niet opgewassen tegen de amateurs van Groene Ster. Na verlening stond het 2-2 en waren het de amateurs die de pingels beter namen.

VVV nam het treffen met Groene Ster uiterst serieus, want trainer Robert Maaskant voerde weinig veranderingen in zijn basiself door. De belangrijkste wijziging vond achterin plaats, waar doelman Thorsten Kirschbaum plaats moest maken voor Delano van Crooy. Na een uur spelen kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Johnatan Opoku maakte vanaf 11 meter geen fout. 5 minuten later kreeg echter ook de thuisploeg een strafschop toegewezen en tekende Thom Vluggen voor de gelijkmaker.

Toen aanvoerder Maikel van Kesteren in de 84ste minuut de 2-1 tegen de touwen schoot, dreigde een blamage voor VVV. Het was echter Haji Wright die in extremis een vroege uitschakeling wist te voorkomen door in de 4e minuut van de extra speeltijd de 2-2 te maken. In de resterende 30 minuten werd er niet gescoord, waardoor er opnieuw strafschoppen genomen moesten worden. Daarin was Groene Ster beter: de doelman stopte 2 penalty's van VVV-spelers.