Amerikanen opgelicht om bij Achilles’29 te ballen: ‘Ze maken misbruik van ambitieuze voetballers’

11 mei 2019

Flip Franssen/De Gelderlander

Dat het niet zo lekker gaat met Achilles'29 is al langer duidelijk, maar de Gelderlander(€) kwam zaterdagochtend met een héél bizar verhaal. De Amerikaanse voetballers Alberto Rodriguez en Vilson Maldonado zeggen te zijn opgelicht door zaakwaarnemers om in Groesbeek te voetballen.


"Ze maken misbruik van ambitieuze voetballers", spraken ze tegenover de Gelderlander. Rodriguez (21) en Maldonado (20) die naar eigen zeggen zo'n 3.000 euro moesten dokken voor hun avontuur bij Achilles.

Niet te doen
De Amerikaanse voetballers sliepen eerst in een discotheek en vervolgens in een bungalow. "We hebben weleens 3 dagen niet gedoucht, want er was geen badkamer", onthulde Rodriguez. "We konden alleen douchen op de club, maar dan moest Frans (Derks, technisch directeur van de club, red.) de kleedkamers wel open laten voor ons."

Vage zaakwaarnemer
Een Mexicaanse belangenbehartiger, Victor Morales, brengt ze in contact met Achilles'29. "We zouden een professioneel contract tekenen, werd ons verteld", aldus Rodriguez. Volgens Morales is het verhaal bullshit. "Ze hebben samen 1.500 euro betaald aan Martin, de Argentijn met wie ik samenwerk."

Rodriguez: "1.500 euro was voor de registratie bij de KNVB en de rest voor ons verblijf in Groesbeek. We zagen het als investering in onze carrière. Maar nadat we betaald hadden, kregen we vragen. Ik heb uiteindelijk gebeld met de KNVB en kwam erachter dat registratie gratis is. Frans vertelde dat je alleen 200 euro hoeft te betalen aan de club, als contributie."

Derks
De Amerikanen vertrekken binnen enkele dagen weer uit Nederland om terug te gaan naar Los Angeles. Ze hebben er flink de pest in. En terecht. Frans Derks, technisch manager van de club, wilde geen commentaar geven op het verhaal. Voorzitter Pjotr van der Horst heeft Derks op non-actief gesteld. "Dat blijft zo totdat we precies weten wat er zich heeft afgespeeld."