Arjen Robben mag met FC Groningen als 1e aan de slag in oefenprogramma

8 juli 2020

Pim Ras Fotografie

Arjen Robben kan op 1 augustus zijn rentree maken op de Nederlandse velden bij FC Groningen - Heracles. Het is 1 van de wedstrijden in de eerste speelronde van de zogenoemde ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’.



De hele maand augustus oefenen de clubs uit de ere- en eerste divisie tegen elkaar als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het speelschema werd woensdagochtend bekendgemaakt. De Eredivisie CV en tv-station FOX Sports streven ernaar bijna elke dag 1 of meer duels te programmeren op verschillende tijdstippen en die live uit te zenden.

Ajax en AZ
Naast Groningen - Heracles is FC Utrecht - AZ de andere wedstrijd op 1 augustus. De eerste club uit de traditionele top 3 komt op zaterdag 8 augustus in actie. Ajax speelt dan in de Johan Cruijff Arena vanaf 18.45 uur tegen RKC. Op 13 augustus spelen de Amsterdammers nog een keer thuis, maar de tegenstander is nog niet bekend. In principe komen alle clubs 2 keer in actie, maar nog niet alle datums zijn ingevuld. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het 2e duel van AZ.

Feyenoord en PSV
Feyenoord opent de Eredivisie comebackmaand tegen Sparta op 9 augustus en speelt 16 augustus nog eens thuis, tegen FC Twente. Voor PSV zijn er wedstrijden tegen Vitesse (15 augustus, thuis) en tegen Willem II. De Brabantse derby wordt op 21 augustus in Tilburg gespeeld.

Keuken Kampioen Divisie
Eerstedivisieclubs oefenen onderling tegen elkaar tot en met 20 augustus. Een week later start de Keuken Kampioen Divisie.

Fans erbij
Alle oefenduels zijn in het stadion van de thuisspelende club en er mag publiek bij. Voor de clubs is het een manier om allerlei maatregelen in coronatijd uit te testen. Zo zal bij het thuisduel van PSV met Vitesse waarschijnlijk een belangrijke test met armbandjes worden uitgevoerd.