Arne Slot en Gernot Trauner hebben heel veel respect voor Atletico: ‘Ze zijn een inspiratie’

3 oktober 2023

ANP

Feyenoord moet er vanaf de eerste seconde staan, wil er woensdagavond een goed resultaat in zitten op bezoek bij Atlético Madrid. Daar waren trainer Arne Slot en aanvoerder Gernot Trauner het met elkaar over eens tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel. "Ze moeten elke wedstrijd winnen en accepteren geen nederlagen. Dat is 1 van hun grootste krachten.”


"We moeten veruit ons beste duel van het seizoen spelen, met misschien wel dubbel de kwaliteiten die we de laatste 6, 7 wedstrijden hebben gebracht", viel Slot in Madrid maar meteen met de deur in huis. "Dat heeft alles te maken met de vastberadenheid van Atlético. Dit is een moeilijke uitwedstrijd voor ons. We beseffen dat deze tegenstander ons waarschijnlijk de grootste weerstand gaat bieden die we in de laatste 2 jaar gehad hebben.”

'Simeone en Atletico zijn een inspiratie'
"Ik denk dat Diego Simeone en Atlético een voorbeeld zijn gewest voor ons. Toen hij het stokje overnam, stond de club er niet echt goed voor", gaat Slot verder. "Hij heeft echt zelf het succes moeten bouwen met een eigen identiteit en die winnaarsmentaliteit. Daar hebben we 2 jaar geleden in een oefenwedstrijd al een vleugje van mogen ruiken, en daarom zijn ze een inspiratie geweest.”

Slot moet het in het 2e groepsduel zien te redden zonder de geschorste Santiago Giménez. Ayase Ueda zal hem vervangen in Wanda Metropolitano. "Het is altijd vervelend als een spits in zo'n goede vorm niet mee kan doen. Tegelijkertijd hebben we de afgelopen maanden kunnen zien, op de training en soms in een invalbeurt, dat we met Ueda een prima spits hebben achter hem. Het is vervelend dat hij weinig wedstrijdminuten heeft kunnen maken. De vraag blijft hoe hij met de intensiteit van zo'n wedstrijd omgaat, maar daar komen we alleen achter door hem op te stellen."