Arne Slot geeft update over Gernot Trauner en blikt vooruit op Klassieker

17 december 2021

Pro Shots

Voor Feyenoord staat zondag een van de belangrijkste duels van het jaar op het programma, voor supporters dan: de Klassieker. In de eigen Kuip (aftrap 14.30 uur) neemt nummer 3 Feyenoord het op tegen nummer 2 Ajax. Trainer Arne Slot blikte vrijdag alvast vooruit op het duel.


"Als je naar hun doelsaldo kijkt, dan zie je dat het hen makkelijker afgaat", zei Slot op de persconferentie. "Maar we staan in punten gelijk en ik zie ons echt niet als de underdog."

Complimenten
Slot was complimenteus over de aanstaande tegenstander. "Ze hebben een fantastische ploeg, dit is voor mij het beste Ajax van de laatste jaren. Zij hebben wel punten verloren, maar dat kwam vooral omdat ze veel kansen misten of de keeper van de tegenstander in grote vorm was", concludeerde de trainer van Feyenoord.

"Het is niet onze intentie om te gaan verdedigen. Maar als dat zou moeten, dan hebben we van andere ploegen gezien hoe dat moet. Dat waren teams die met veel passie probeerden Ajax van scoren af te houden", zag ook Slot. De oefenmeester had ook nog mooie woorden over voor Erik ten Hag. "Ik ken weinig trainers die hun ploeg zo mooi laten spelen als hij dat doet."

Trauner
Bij Feyenoord is nagenoeg de hele selectie fit, alleen Gernot Trauner is een vraagteken. De Oostenrijker trainde vrijdag niet nadat hij in het bekerduel (2-1-verlies) in de rust werd gewisseld. "Zaterdag gaat hij wel trainen. We moeten dan kijken of hij iets voelt. Zoals trainers vaker zeggen, dit wordt een race tegen de klok."