Arne Slot over Roma: ‘5 verdedigers zijn we wel gewend, maar Abraham en Zaniolo zijn andere koek’

25 mei 2022

Getty Images

Arne Slot heeft zin in de finale van de Conference League tegen AS Roma. Vlak voor de aftrap (21.00 uur) verscheen de oefenmeester van Feyenoord voor de camera van ESPN. Daar sprak Slot over zijn eigen kansen, de verwachtingen van AS Roma en de druk die bij een finale komt kijken.


Slot is niet overdreven gespannen voor de finale. "Ik benader dit als veel andere wedstrijden", benadrukte hij. "Het is een bijzondere wedstrijd, dat merk je wel enigszins als je het stadion binnen komt. Dan zitten er aan beide kanten supportersgroepen en dat geeft wel echt een finalesfeer", erkende Slot.

"Tegelijkertijd hoop ik dat de jongens de focus kunnen houden op de taken die ze hebben en dat ik vanaf de zijkant de focus kan houden om de jongens te sturen wanneer de situatie daarom vraagt."

5 verdedigers
De opstelling van AS Roma had niet heel veel verrassingen, behalve dan dat Henrikh Mkhitaryan speelt. "Dat is wel een aanvallende aanpassing. Ze zijn goed in standaardsituaties en goed in counters. Dus ik verwacht dat ze veel lange ballen achter onze defensie willen leggen", verwachtte Slot. "De keuzes van onze backs zijn cruciaal als zij de bal hebben."

In de Eredivisie speelde Slot al vaak tegen een vijfmansdefensie. "Maar het grote verschil is of je in de hoek terecht komt met Tammy Abraham of Nicolo Zaniolo, dat is toch andere koek dan spitsen van clubs uit het rechterrijtje in de Eredivisie", erkende de trainer van Feyenoord. "We hebben de tactiek van Roma besproken en daarop getraind, maar uiteindelijk zullen de keuzes van de spelers het verschil gaan maken."

Mogelijkheden voor Feyenoord
Waar liggen volgens Slot de kansen van Feyenoord? "Dat is afhankelijk hoe ze druk gaan zetten", sprak hij. "Vooral veel diepte achter de laatste lijn om voor gevaar te zorgen, maar dat is ook de manier om geen counter om de oren te krijgen."