AU! Feyenoord-held József Kiprich ligt in het ziekenhuis na keiharde smak van trap

29 november 2022

ANP

Feyenoord-icoon József Kiprich (59) ligt al enkele dagen in het ziekenhuis, nadat hij in zijn woning hard van de trap is gevallen. De 70-voudig international van Hongarije liep daarbij meerdere breuken op. Kiprich werd geopereerd, maar mag voorlopig nog niet naar huis.


"Ik gleed thuis uit op de trap en kwam hard ten val. Daarbij heb ik een breuk in mijn dijbeen en linkerelleboog opgelopen", aldus oud-spits Kiprich in Hongaarse media. "Ik ben op hetzelfde moment 2 keer geopereerd. Ze hebben mijn hand verzorgd en schroeven in mijn heup gezet. Over een paar dagen word ik naar een revalidatiecentrum gebracht. Daar zal moeten blijken of ik nog dit jaar naar huis kan, of dat dit pas in 2023 mogelijk is."

Cultheld
Kiprich kwam in 1989 naar Feyenoord en groeide in De Kuip uit tot een echte publiekslieveling. De 'Tovenaar van Tatabánya' speelde 167 duels voor de Rotterdammers, was daarin 64 keer trefzeker en vierde 1 kampioenschap. In 1995 verkaste hij naar Cyprus, om 3 jaar later nog voor één seizoen terug te keren in Nederland bij FC Den Bosch.