Een avond bomvol verrassingen in de KNVB Beker: check hier alle uitslagen

Pro Shots / Joep Leenen

admin • 23:35, 30-10-2018 / Laatste Update: 17:23, 07-01-2024

De 2de ronde van de KNVB Beker is dinsdag begonnen met een spectaculaire eerste avond. De eerste 7 potjes leverden een hoop verrassingen en doelpunten op. Check hieronder nog eens rustig alle uitslagen en doelpuntenmakers.

PSV - RKC 2-3 (winst na verlenging)

Dé verrassing van de avond komt natuurlijk uit Eindhoven, waar landskampioen PSV na verlenging werd uitgeschakeld door RKC. De nummer 15 van de Keuken Kampioen Divisie kwam 2 keer van een achterstand terug en knokte zich naar het extra halfuur toe. Daarin sloeg Darren Maatsen in minuut 109 toe voor RKC. Een megastunt voltrok zich in het Phillips Stadion.

AFC - TOP Oss 1-0

Ook in Amsterdam werd er gestunt door de amateurs van AFC. In het Olympisch stadion versloeg de koploper van de Tweede Divisie de profs van TOP Oss met 1-0. Yordi Teijsse was na dik een uur spelen de gevierde man. Hij scoorde de enige goal van de wedstrijd.

Kozakken Boys - Almere City 2-1

Ook de amateurs van Kozakken Boys kregen het voor elkaar om een profploeg uit te schakelen. Almere City keek 80 minuten lang tegen een achterstand aan, maar knokte zich terug tot 1-1. In de 93ste minuut scoorde Ahmed El Azzouti alsnog de winnende goal voor de ploeg uit de Tweede Divisie.

De Graafschap - PEC Zwolle 2-5

In Doetinchem regende het doelpunten. Bij Zwolle was Zian Flemming de grote man. De middenvelder prikte voor rust al 3 keer raak voor een hattrick en wist in totaal 4 keer te scoren voor de bezoekers. De Graafschap kon in een vrijwel lege Vijverberg weinig klaarspelen tegen het efficiënte Zwolle.

Overige uitslagen:

SV Urk - Roda JC 0-1

0-1 Mohamed El Makrini

Cambuur - HFC 2-1

1-0 Justin Mathieu, 2-0 Tyrone Conraad, 2-1 Jacob Noordmans

FC Twente - Noordwijk 4-2

1-0 Javier Espinosa,  2-0 Aitor Cantalapiedra, 2-1 Emiel Wendt, 3-1 Javier Espinosa, 3-2 Emiel Wendt, 4-2 Rafik Zekhnini