🎥 | AZ blijft voorlaatste in de Eredivisie na nederlaag bij FC Twente

Sjors Tanis • 00:55, 24-09-2021 / Laatste Update: 08:30, 07-01-2024

AZ blijft slecht presteren in de Eredivisie. Bij FC Twente werd met 3-1 verloren, mede door een enorme fout van Timo Letschert.

AZ heeft al 4 keer verloren en staat voorlaatste met 3 punten na 5 duels.

Goals in 1e helft

Binnen een minuut leidde de thuisploeg door een goal van Ricky van Wolfswinkel. In de 17e minuut verdubbelde Daan Rots de voorsprong door een blunder van AZ-verdediger Letschert af te straffen. Via een fraaie knal van Jesper Karlsson werd het vlak voor rust nog wel 2-1, maar AZ wist na rust niet te overtuigen en moest de 3 punten aan FC Twente laten. Sterker nog: in blessuretijd maakte Dimitrios Limnios de 3e goal voor de thuisploeg.

Twente heeft 10 punten uit 6 wedstrijden en staat daarmee 6e op de ranglijst. De ploeg van trainer Ron Jans heeft na de zege op AZ de laatste 3 wedstrijden in de Eredivisie gewonnen.