AZ dankt megadomme topspelers van Antwerp en slaagt na verlenging in EL-missie

Soccrates Images

Robert Hüsken • 00:12, 30-08-2019 / Laatste Update: 11:16, 08-01-2024

Het is AZ na veel moeite gelukt om de groepsfase van de Europa League te halen. De voetbalclub uit Alkmaar won in België na verlenging met 4-1 van 9 man (!) van Royal Antwerp. Dat was na de 1-1 in Enschede dus voldoende om het Europese seizoen een vervolg te geven. Maar AZ kroop door het oog van de naald, want de 1-1 waardoor AZ een verlenging afdwong, viel pas in de 90ste minuut.

AZ leek na 35 minuten in het zadel geholpen te worden. Uitblinker en routinier Dieumerci Mbokani pakte door deze domme actie al zijn 2de gele kaart. Maar het lukte AZ niet om te profiteren. Integendeel.

Sinan Bolat uitblinker

In de tweede helft kreeg AZ ook kansen, jongen. Niet normaal. Calvin Stengs vond meerdere keeper Sinan Bolat op z'n weg. Ja inderdaad, dat is die Turkse keeper die AZ al eens naaide door in de blessuretijd te scoren tegen AZ in de Champions League.. Tot overmaat van ramp ging-ie er aan de andere kant wél in. Antwerp counterde in de 73ste minuut en bij AZ lag het helemaal open: Didier Lamkel Zé kopte de 1-0 binnen.

Wéér rood!

Maar die gast, HAHA! Didier Lamkel Zé was zó blij en vierde zijn goal zo uitgebreid dat ook hij zijn 2de gele kaart kreeg! De twee beste spelers van Royal Antwerp pakten dus allebei om mega domme wijze rood. AZ speelde de laatste 20 minuten daarom tegen 9 man. Het was echt niet te geloven waarom die bal niet binnen viel. AZ was bij vlagen echt veel beter en soms had Antwerp ook echt alle geluk van de wereld. Het was dan ook MEGA LEKKER dat Calvin Stengs in de 90ste minuut alsnog raak schoot. 1-1! Take that SINAN BOLAT!

Verlenging

Dat betekende dat er verlenging kwam in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Want het heenduel werd ook 1-1. Je kon er natuurlijk donder op zeggen dat AZ dit karwei daarna alsnog zou klaren. Tegen 9 man nog eens 30 minuten extra. Kon gewoon niet misgaan. AZ was heer en meester en na 5 minuten maakte Ferdy Druijf al de 1-2. Lekker gewerkt pik. Teun Koopmeiners maakte uit een strafschop nog de 1-3 en Albert Gudmundsson zorgde voor de 1-4. Daarna werd de pot zelfs nog even gestaakt omdat de Belgen pleuris schopten op de tribune. Wat een krankzinnige avond.