AZ doet goede zaken met krappe zege op ADO

BSR/SOCCRATES

admin • 20:49, 22-09-2019 / Laatste Update: 16:48, 05-01-2024

AZ is ook na de uitwedstrijd tegen ADO nog ongeslagen in Den Haag. Het werd zondag 0-1 voor de gasten na een door Teun Koopmeiners benutte strafschop. Voor AZ-aanvoerder was het alweer het 3e opeenvolgende eredivisieduel waarin hij uit een pingel scoorde.

Vanaf de eerste minuut gaf ADO geen ruimte aan AZ, dat donderdag nog in Servië voor de Europa League tegen Partizan (2-2) speelde. Waar de Alkmaarders toen een uur lang op de counter speelden vanwege vroege een rode kaart voor rechtsback Jonas Svensson, werd het nu een uur lang teruggedrongen door de felle Haagse thuisploeg. Toch leverde het optische overwicht weinig kansen op, al was de pas 17-jarige Feyenoord-huurling Crysencio Summerville met zijn snelheid geregeld dreigend.

Pingel

AZ kwam er pas na 60 minuten wat vaker gevaarlijk uit. Een kwartier voor tijd kwam het op een 0-1 voorsprong uit een strafschop van Teun Koopmeiners. Even daarvoor was Albert Gudmundsson knullig neergelegd door de onbeholpen ADO-invaller Bilal Ould-Chikh, die daarna zelfs weer gewisseld werd.

Het maakte AZ niet uit, dat leunde met een Europese wedstrijd nog in de benen achterover en speelde de wedstrijd – met donderdag Feyenoord-uit in het verschiet – rustig uit.