AZ en PEC delen de punten in Alkmaar

Brian Vesseur • 17:22, 26-02-2017 / Laatste Update: 14:23, 05-01-2024

AZ heeft in eigen huis niet kunnen winnen van PEC Zwolle. In het AFAS Stadion werd het 1-1. Ryan Thomas bracht de uitploeg nog op voorsprong, maar Fred Friday zorgde in de slotfase voor de gelijkmaker.

De eerste helft bleef doelpuntloos. Maar vlak na rust zorgde de Australische Thomas alsnog voor het openingsdoelpunt. Hij knalde de bal na een corner loeihard in de hoek. De verdediging van AZ leek verstijft toen de bal klaar lag voor Thomas.

Schitterende actie

De gelijkmaker van Friday kende een schitterende vooractie. Levi Garcia kwam vanaf links, passeerde zijn directe tegenstander en legde de bal panklaar voor Friday. De spits uit Nigeria, die na 71 minuten in het veld kwam, kon de bal onmogelijk meer missen: 1-1.