AZ gaat ook het dak van de hoofdtribune vernieuwen

22 oktober 2019

ANP

AZ heeft dinsdag besloten om ook het dak boven de hoofdtribune van het AFAS Stadion te vernieuwen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ook dit dakdeel niet bestemd is tegen een windstootje.


Eerder meldde de club al dat driekwart van het stadiondak wordt vernieuwd. 10 augustus stortte een stuk van het dak in. Het dakdeel, van ongeveer 20 meter breed, kwam op de tribune terecht. Niemand raakte gewond. De oorzaak was de harde wind die het dak naar beneden drukte. Bovendien waren lasverbindingen in de draagconstructie te dun en was de constructie door eerdere stormen al verzwakt.

In overleg met betrokken partijen wordt nu bekeken op welke termijn de werkzaamheden kunnen beginnen en wanneer deze zijn afgerond.

Geen risico
“We stellen de veiligheid van onze fans en bezoekers voorop en nemen dus geen enkel risico. Daarom hebben we besloten om zo snel mogelijk ook het dak boven de hoofdtribune te vernieuwen”, reageert algemeen directeur Robert Eenhoorn. “Ondertussen wordt gekeken naar een veilige oplossing voor de thuisduels in december.”

'Thuis' bij ADO
AZ speelt vanwege het instorten van een deel van het dak vrijwel alle thuiswedstrijden tot eind 2019 in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag.