AZ houdt Heracles Almelo op afstand na zege in eigen huis

Soccrates Images

Bart van der Wijst • 23:36, 23-04-2019 / Laatste Update: 12:19, 05-01-2024

AZ heeft voor het eerst sinds 4 wedstrijden weer eens een wedstrijd gewonnen. En dat was nodig ook, want hierdoor hebben ze plek 4 net wat steviger in handen. Thuis werd belager Heracles Almelo met 2-1 aan de kant gezet.

Het gat tussen beide ploegen is met 2 wedstrijden te spelen nu 7 punten.

Stengs opent score heerlijk

AZ wilde natuurlijk de vieze nasmaak van de nederlaag bij Feyenoord wegpoetsen. Dat gebeurde al vrij snel. Calvin Stengs kwam in vrije positie op ruim 20 meter van de goal en scoorde met een heerlijke pegel. Heracles Almelo-doelman Janis Blaswich had er geen antwoord op: 1-0.

Na die vroege treffer vergat de thuisploeg eigenlijk door te gaan met voetballen. Zo hielpen ze Heracles eigenlijk in het zadel. Adrian Dalmau miste eerst nog een flinke kans op de gelijkmaker, maar even later was het toch raak. Na wat geklungel in de defensie kon Brandley Kuwas in twee instanties scoren.

Seuntjens belangrijk

Al vrij vroeg na rust leek AZ weer op voorsprong te komen, maar de goal van Teun Koopmeiners werd afgekeurd vanwege buitenspel. Nadat Stengs nog wat kansjes kreeg, was het via Albert Albert Gudmundsson na 66 minuten alsnog raak. Hij kreeg de bal na een heerlijke assist van Mats Seuntjens, die overigens een prima pot speelde, en schoot - nadat-ie eerst de paal raakte - binnen.

De Alkmaarder hielden een minuut na de treffer hun adem in toen een pegel van Lerin Duarte richting de bovenhoek vloog, maar gelukkig voor hen redde Marco Bizot en kwam de bal vervolgens tegen de paal. In het restant van de wedstrijd kwam de 2-1 voorsprong niet meer in gevaar.