AZ morst opnieuw punten in strijd om plek 3, ditmaal tegen De Graafschap

Soccrates Images

Bart van der Wijst • 00:43, 07-04-2019 / Laatste Update: 19:09, 05-01-2024

AZ heeft zaterdagavond wederom puntverlies geleden. Op de Vijverberg viel in de blessuretijd een gelukkige goal voor De Graafschap: 1-1. Daryl van Mieghem knalde op goed geluk richting de goal, de bal belandde op de paal en via de rug van AZ-doelman Marco Bizot in de goal: 1-1.

Zo liet AZ, dat vorige week plek 3 overnam van Feyenoord, opnieuw punten liggen in een uitwedstrijd. Midweeks ging het al mis uit bij Vitesse (2-2). De voorsprong op de Rotterdammers is nu 2 punten, maar Feyenoord speelt zondag nog tegen VVV-Venlo.

Weinig spektakel

Rechtsback Leeroy Owusu was namens De Graafschap het dichtst bij een treffer in de 1ste helft. Bizot pareerde zijn zwabberende vrije trap met moeite. Maar de grootste kans was op slag van rust voor AZ. Jonas Svensson kopte rakelings naast uit een voorzet van Owen Wijndal.

Na de pauze gooide de Alkmaarse ploeg er een schepje bovenop. Na 52 minuten leidde balverlies van Owusu tot de 0-1. AZ kwam er razendsnel uit: Guus Til tikte de afgemeten voorzet van Mats Seuntjens geheel vrijstaand binnen. De bezoekers lieten daarna bij tijd en wijle oogstrelend voetbal zien en waren via Calvin Stengs dicht bij de 0-2.

22 - AZ dropped 22 points from winning positions this Eredivisie season, five more than any other team. Collapse.

— OptaJohan (@OptaJohan) 6 april 2019

De Graafschap boven de streep

De Graafschap stelde er lange tijd niets tegenover. Maar met invallers Fabian Serrarens en Nabil Bahoui binnen de lijnen kwam er meer leven in de brouwerij. Dat resulteerde uiteindelijk in een doelpunt, via de onfortuinlijke Bizot. Door het gelijkspel staan de Superboeren minimaal 1 dag op de veilige 15de plek.