AZ neemt met stroef potje en 3 punten afscheid van Den Haag als thuisstad

BSR Agency

admin • 20:03, 01-12-2019 / Laatste Update: 20:00, 13-12-2023

AZ-trainer Arne Slot moest even puzzelen om zijn elftal op de been te krijgen, maar heeft na een krappe 1-0 overwinning wel weer de 3 punten binnen. Zo neemt AZ passend afscheid van het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag.

Ron Vlaar is al een tijdje afwezig en Pantelis Hatzidiakos raakte in de Europa League zwaar geblesseerd. Vlak voor de wedstrijd werd Fredrik Midsjø ziek, weer een speler die niet mee kon doen. Jordy Clasie mocht voor de verandering centraal achterin spelen, Stengs begon op '10' en de Japanse Yuki Sugawara startte als rechtsbuiten.

Afscheid nemen van Den Haag

Sugawara zorgde in de 1ste helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij haalde verrassend uit vanaf rechts in de 39ste minuut. Zo kon het aanwezige publiek nog 1 keer feestvieren in het stadion van ADO. Als het goed is, was dit de laatste 'thuiswedstrijd' in Den Haag voor AZ.

De volgende thuiswedstrijd, tegen Ajax op 15 december, hoopt AZ weer gewoon in het eigen stadion te kunnen spelen.