AZ neemt zware maatregelen voor topper tegen PSV: netten en géén bier

26 mei 2023

Pro Shots

AZ speelt zondag de laatste wedstrijd van het seizoen. De nummert 4 van de Eredivisie ontvangt in eigen huis nummer 2 PSV. Zelf hoopt AZ nog 3e te worden, maar dan moet het hopen op een misstap van Ajax. Tegen PSV kan AZ de steun van het publiek dus goed gebruiken, al hoopt de club dat het dit keer wél goed gaat.


Onlangs tegen West Ham in de halve finale van de Conference League ging het mis. Na de 0-1 in Alkmaar werden fans van de uitploeg aangevallen op de tribunes. Om dat te voorkomen, heeft AZ maatregelen genomen.

0 procent op
Samen met de politie, het OM en de gemeente is er besloten om geen alcohol te schenken op de Van der Bentribune - daar waar de fanatieke supporters staan. Ook hangen er netten voor de vakken W en X1 zodat er geen bekers het veld op kunnen worden gegooid."Het is jammer dat deze maatregelen genomen moeten worden, maar na de gebeurtenissen van afgelopen week kon dat niet anders meer", aldus Robert Eenhoorn.

"AZ is volledig gecommitteerd aan het goed, voorspoedig en vooral ook veilig laten verlopen van elke wedstrijd. We zijn ervan overtuigd dat het overgrote merendeel van onze supporters daar hetzelfde over denkt. Samen maken we er een mooie, sportieve afsluiting van het seizoen van."