AZ overklast Utrecht in pover duel

admin • 18:18, 22-10-2017 / Laatste Update: 15:01, 05-01-2024

In een niet al te beste wedstrijd heeft AZ gewonnen van FC Utrecht. Een verdiende overwinning, want de ploeg uit Alkmaar kreeg veruit de meeste en beste kansen. Mede dankzij de 19-jarige basisdebutant Koopmeiners pakte de thuisclub de 3 punten: 3-0.

In de 20ste minuut was er een mooi moment voor AZ, maar een nog mooier moment voor de pas 19-jaige Teun Koopmeiners. De jongeling begon voor het eerst in de basis bij de Alkmaarders en dat betaalde hij gelijk uit door te scoren. Alireza Jahanbakhsh legde vanuit de 16 knap terug op zijn teamgenoot die met rechts vanaf een meter of 20 vol uithaalde.

⚽️ | AZ komt op voorsprong! Teun Koopmeiners luistert zijn basisdebuut op met een mooie treffer: 1-0. #azutr pic.twitter.com/zTbx6EUbVM

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 22 oktober 2017

Terechte voorsprong

Een terechte voorsprong voor AZ, want zij waren tot dan toe het gevaarlijkste met schoten van Wout Weghorst, Jahanbakhsh en Stijn Wuytens. Vlak voor rust was Jahanbakhsh weer gevaarlijk. Zijn heerlijke knal landde op de lat. De teams gingen met 1-0 rusten.

Na rust was Weghorst in de 52ste minuut dicht bij de 2de voor AZ. Hij draaide lekker weg, schoot knoepertje hard in, maar ook hij raakte het aluminium, de paal in dit geval.

2-0

Nadat de kwaliteit van het doel was getest, wilde Jahanbakhsh wel eens weten hoe het met de touwen zat. Linksback Thomas Ouwejan bestreek de hele linkerflank en gaf een lekker voorzet. Die voorzet liep Weghorst lopen voor de inkomende Iraniër. Die zette de binnenkant van zijn voet tegen de bal die naast keeper David Jensen in de touwen belandde.

3-0

Joris van Overeem besliste de wedstrijd voor AZ. Hij werd diepgestuurd en had veel tijd en ruimte om af te maken. Met buitenkantje-rechts verschalkte hij Jensen. Willem Janssen dacht vlak voor tijd nog een eregoal te maken, maar door sterk verdedigen van Jonas Svensson.

Dankzij de winst staan de Alkmaarders op de 5de plek in de eredivisie. Utrecht zakt door doelsaldo naar de 9de plaats.